benny-anja-grancanaria.reismee.nl

Dag 5; Onder de sneeuwberg

We did it! Haha, jawel vandaag zijn we er zowaar op uit geweest en hebben we het eiland een beetje leren kennen.

De wekker van Benny loopt om 05.00u af... het idee was gisteravond dat hij de zonsopgang wilde filmen, maar zijn hoofd en lijf riepen heel wat anders toen de wekker ging. Uit dat ding dus en gewoon omdraaien en verder slapen. Rond half 9 zijn we er allebei uit, we douchen en uiteraard is het dan 1st tijd voor een ontbijtje. Het is wederom al weer vroeg warm, maar terug in de hotel kamer besluiten we toch een route samen te stellen en wat van het eiland te gaan zien. In de preview staat de route 'Onder de sneeuwberg' op de planning. Deze passen we een beetje aan/korten we in op Google maps. We laden foto/film apparatuur en 2 flesjes water in de auto en dan gaan we op pad.

Al snel kronkelt de weg omhoog en al even snel komen we tot de ontdekking dat we nog minder dan een kwart tank benzine hebben, wat niet echt handig is, als je nog een aardige route voor de boeg hebt. We zoeken in Google maps waar de dichtsbijzijnde benzinepomp is, op een kleine 15km afstand, en besluiten dat dat ons 1e doel is. We stoppen bij Bar-Cafetaria los Giles in Fataga. We laten de tank volgooien (€1,53 p/ltr) en drinken dan ook maar meteen koffie bij de cafetaria

Blij dat we nu een volle tank hebben gaan we op weg naar onze 1e stop. Degollada de las Yeguas

Mirador de Degollada de las Yeguas... Uitzicht op het dorre landschap in het Zuiden van Gran Canaria

"Het landschap vanaf het uitzichtpunt Degollada de las Yeguas, in het zuiden van Gran Canaria, verbaast iedereen die het bezoekt zonder vooraf te weten wat men aan zal treffen. Het gaat om een panorama van de ravijn van Fataga, een ravijn van 15 kilometer lang, kronkeling, breed en diep, met hellingen met een lichte bolvorming die dan plotseling uitlopen in bijna verticale grillige kliffen. Dit alles bedekt met de begroeiing die hoort bij droge gebieden en met de zee op de achtergrond. Het geheel is monumentaal, veelkleurig en beeldend."

Als we 'genoeg' hebben van dit prachtige uitzicht, gaan we weer op pad. De weg blijft omhoog gaan en ik gok dat we ongeveer 1 miljoen bochten hebben genomen...

We maken, met de auto, een rondje door het dorpje/stadje Fataga, maar stoppen hier niet. Stadjes is niet helemaal ons ding.

De volgende stop is Mirador de Sorrueda.

We moeten van de weg af en een smalle, gelukkig wel verharde weg brengt ons naar het observatieplatform. Het Mirador de Sorrueda ligt hoog boven het met palmbomen omzoomde, glinsterende stuwmeer Presa de la Sorrrueda (ook wel Embalse de Tirajana genoemd).

Drakenbloedboom...

Prickley pear - Vijgcactus

Wie het weet mag het zeggen...

Als we hier boven, in de bloedhitte, van het uitzicht genieten... als we samen met foto/filmcamera in de weer zijn... dan realiseren we ons weer dat dít is wat wij graag doen! Roadtrippen, genieten van de natuur, genieten van al het moois dat er op deze wereld te zien is en ons realiseren hoe klein en nietig de mens is ten opzichte van die zelfde natuur...

De laatste stop van vandaag brengt ons bij Mirador El Guriete

We lopen via een pad naast het parkeerterrein zo'n 50m naar beneden en komen dan bij een adembenemend uitzichtpunt.

Wat is de natuur hier toch prachtig mooi. Je staat hier zo hoog dat de grote rots van La Fortaleza Grande bijna in het niets wegvalt.

En dan groeien daar toch ook nog palmbomen...

En ja, wie 50 meter naar beneden loopt, moet ook weer 50 meter omhoog...

Nog een laatste blik op La Fortaleza grande...

...en dan gaan we aan de afdaling beginnen. Vanaf hier rijden we ...met een voldaan gevoel... terug naar beneden, terug naar de kust en terug naar het hotel.

Inmiddels is het nu bijna half 7, tijd om te gaan eten. Oh, en geen zorgen, we gaan jullie vandaag na alle natuurfoto's, niet 'vervelen' met foto's van het eten!

Lfs Benny & Anja xxoo




Reacties

Reacties

Riek

Goed dat jullie toch hebben besloten om op sightseeing te gaan, de foto’s bewijzen dat het echt de moeite waard was??

Willeke

Wat fijn dat jullie zijn gaan rijden dan zien wij ook wat ?

Sonja en gabriel

Wij genieten van je heerlijke verhalen en de foto's X

Jannie

Mooie foto,s het geeft je een beetje vakantiegevoel.???

tonnie

wat een mooie natuur daar en het uitzicht

Truus

Wat fijn dat jullie het zo leuk hebben
Het ziet er heel goed uit
Mooie natuur .

Ina

Fijn dat jullie hebben genoten van jullie roadtrip, zag er indrukwekkend uit. Veel plezier op jullie volgende trip.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!